En

اولین نشست تخصصی با محوریت بررسی «ناترازی صندوق بازنشستگی» برگزار شد.

اولین نشست تخصصی برای بررسی ناترازی صندوق بازنشستگی از مجموعه برنامه‌های طرح ملی معیشت پایدار (پوشش حمایتی و توانمندسازی اقشار آسیب پذیر)، ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان در مؤسسه برگزار شد.

در آغاز این نشست، دکتر علی جهانگیری، دبیر نشست، با اشاره به اهمیت تدوین بسته‌های اجرایی در مسیر تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، بر نقش راهبردی این بسته‌ها در اصلاح ساختارهای بیمه‌ای کشور تأکید کرد.
در ادامه، سرکار خانم سمیرا اسمعیلی مدیر کل دفتر بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ارائه محتوای بسته اجرایی تدوین‌شده پرداخت و افزود: در گزارش حاضر فاز مقدماتی اقدامات در خصوص بسته اجرایی است که بر اساس فهرست موضوعات تصریح شده در ماده ۴ مصوبه ستاد اقتصادی دولت تهیه و تنظیم شده است.

اسمعیلی افزود:  این گزارش شامل:

۱.تحلیل و آسیب شناسی وضع موجود؛ 
۲.عوامل اثرگذار بر ناترازی صندوق بازنشستگی؛ 
۳.جمع‌بندی آسیب‌شناسی وضع موجود؛
۴.ارائه چشم‌انداز ادامه روند کنونی؛
۵. تکالیف مرتبط با ناترازی صندوق‌های بازنشستگی در قوانین و اسناد بالادستی (قانون برنامه هفتم پیشرفت، سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی و سایر قوانین مصوب؛
۶.ارائه گزینه های سیاستی و تحولی موجود؛ ۷.تعیین گزینه سیاستی و تحولی منتخب؛
۸. ارائه گزینه‌های سیاستی و تحولی موجود و ارائه شده توسط ذی‌نفعان؛
۹.تعیین گزینه سیاستی و تحولی منتخب بر اساس سنجش گزینه‌های پیشنهاد شده؛
۱۰. تطبیق گزینه‌های منتخب با اصول ده‌گانه بازسازی اقتصادی؛
۱۱.موانع و چالشهای دستیابی به وضع مطلوب؛
۱۲.الزامات و پیش نیازهای دستیابی به وضع مطلوب؛
۱۳.تعیین اقدامات اجرایی مشخص باهدف نیل به وضع مطلوب به تفکیک دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط؛
۱۴. شبیه‌سازی اقدامات اجرایی در صندوق‌های بازنشستگی و اثرات آن؛
۱۵. تعیین برنامه زمان‌بندی اقدامات اجرایی؛  
۱۶.تعیین شاخص‌های آماری سنجش عملکرد
تدوین برنامه مفاهمه ملی با ذی‌نفعان و اقشار هدف و تحت‌تأثیر؛
۱۷.طراحی نظام حکمرانی مناسب برای تصمیم‌سازی تصمیم‌گیری هماهنگ‌سازی اجرا و پایش و مفاهمه.

وی با تشریح ابعاد مختلف بسته، از جمله راهکارهای رفع ناترازی، بهبود سیاست‌های نظارتی، تقویت شفافیت و ارتقاء پاسخ‌گویی در نظام بیمه‌ای، بر اجرای تدریجی و مرحله‌ای این سیاست‌ها تأکید کرد و افزود: بسته اجرایی مذکور میتواند از بروز ناکارآمدی و ناهماهنگی در طراحی و اجرایی شدن این برنامه ملی جلوگیری نماید و مانع از اتلاف منابع شود‌. سپس دکتر داود حسین پور، معاون پژوهشی موسسه، به همراه خانم اکرم خلیلی و آقای حسین دهستانی، معاونین امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه‌ و بودجه کشور و جمعی از متخصصان حوزه‌های بیمه اجتماعی، به تحلیل ابعاد مختلف بسته پرداخته و دیدگاه‌ها، نقدها و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
در مباحث صورت‌گرفته، ضمن تأکید بر نقاط قوت و ضعف بسته، موضوعاتی نظیر لزوم تقویت حکمرانی بیمه‌ای، شفافیت نهادی، پاسخ‌گویی مدیریتی، و هماهنگی میان نهادهای سیاست‌گذار مورد توجه ویژه قرار گرفت. شرکت‌کنندگان تحقق اهداف این بسته را منوط به عزم حاکمیتی، انسجام در سیاست‌گذاری و مشارکت مؤثر کلیه ذی‌نفعان دانستند. این نشست به عنوان گامی نخست در مسیر گفتمان‌سازی حول محور اصلاحات بیمه‌های اجتماعی کشور، مقدمه‌ای برای تداوم تعاملات کارشناسی در راستای اجرای اثربخش مفاد ماده ۱۱۹ قانون برنامه هفتم توسعه تلقی می‌شود.

 

چهارشنبه 18 تير 1404
کد خبر:

شبکه‌های اجتماعی

Powered by Tetis PORTAL